Gheorghe Petic, acuzat că a bătut şi a violat o femeie din Ungheni, a fost înregistrat de CEC în cursa electorală

Embed:

Gheorghe Petic, acuzat că a bătut şi a violat o femeie din Ungheni, a fost înregistrat în calitate de candidat pe lista naţională a blocului format de PAS şi PPDA. Petic este al 33-lea în lista binomului, fiind propus de Partidul Demnitate şi Adevăr, al cărui lider este Andrei Năstase. În prezent, Petic se află în arest, însă instanţa de judecată poate schimba măsura preventivă, dacă învinuitul se va implica în campania electorală.  

Petic, aflat în prezent în arest, a fost escortat ieri de poliţişti la sediul CEC pentru a-şi depune dosarul. Instanţa de judecată poate schimba măsura preventivă de arest, dacă învinuitul se va implica în campania electorală.

"Gheorghe Petic a depus personal la Comisie datele biografice şi declaraţia de avere şi interese personale precum şi declaraţia privind consimţământul de a candida la funcţia de deputat. S-a constatat că documentele depuse corespund prevederilor Codului Electoral", a declarat Andrei Volentir, membru CEC.

Includerea pe listele blocului PAS-PPDA a lui Petic pare să fie una dintre cele mai scandaloase decizii ale liderilor Maia Sandu şi Andrei Năstase. Politicienii promit cetăţenilor reforma justiţiei, dar vor să lase în libertate indivizi periculoşi prin desemnarea lor pentru funcţia de deputat.

Aureliu Pisica, unul dintre cei care au participat la protestele eșuate ale binomului PAS-PPDA, i-a întrebat pe foștii colegi pe rețelele de socializare unde le este demnitatea.

Gheorghe Petic, şeful Filialei PPDA din raionul Ungheni a fost arestat, în octombrie 2018, după ce o femeie s-a plâns că a fost violată în propriul apartament.

Candidatul nr. 33 din blocul "ACUM", Gheorghe Petic, a fost surprins de o cameră de supraveghere în timp ce intra în casa presupusei victime, iar pe hainele lui au fost depistate probe biologice care aparțin acesteia. Petic se declară nevinovat, chiar dacă avocatul său nu a negat că între cei doi a avut loc un raport sexual. Gheorghe Petic a mai fost implicat într-un scandal sexual. El a fost învinuit de hărţuirea mai multor foste studente ale Colegiului Naţional de Grăniceri, unde bărbatul era profesor.

Dacă ar deveni deputat, Gheorghe Petic va avea imunitate în faţa justiţiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu