Gheorghe Hagi împlineşte astăzi 55 de ani. "Regele" a fost felicitat de personalităţi din fotbal

Gheorghe Hagi, considerat cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, împlineşte astăzi 55 de ani. El a fost liderul "Generației de aur", participând cu echipa națională a României la trei Cupe Mondiale și trei Campionate Europene.

"Regele" fotbalului românesc a primit felicitări din partea mai multor vedete ale fotbalului mondial, buni prieteni cu Gică Hagi.

"Salut, Gică! Vreau să-ți transmit multe felicitări cu ocazia aniversării a 55 de ani. Un număr frumos. Să ne trăiești cât mai mult, multă sănătate și multă fericire. Sunt prietenul tău și vreau să ne demonstrezi în continuare cât de profesionist ești, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Te îmbrățișez cu drag", a declarat Luis Figo, fost fotbalist.

"Gică, la mulți ani! Te îmbrățișez, pentru că ești un om grozav. Te iubesc ca pe fratele meu. Ești parte din familia mea. Sper să te distrezi cum se cuvine în această zi măreață. Noi, stângacii, știm să ne distrăm", a menţionat Hristo Stoichkov, fost fotbalist.

"Salut, Hagi! La mulți ani. Dumnezeu să-ți dea sănătate, să trăiești cât mai mulți ani. Să rămâi omul grozav care ești acum. Te îmbrățișez cu drag, prietene", a spus Rivaldo, fost fotbalist.

"Salut, Gică! Te cunosc de 25 de ani și sunt foarte fericit pentru acest lucru. Acum, la vârsta de 55 de ani, îți urez toate cele bune. O îmbrățișare pentru tine și familia ta. La mulți ani", a subliniat Fatih Terim, antrenor Galatasaray Istanbul. 

Gheorghe Hagi s-a născut pe 5 februarie 1965 în comuna Săcele, judeţul Constanţa. În România, mijlocaşul ofensiv a jucat la Farul Constanţa, Sportul Studenţesc şi Steaua Bucureşti, iar apoi a impresionat în Europa, la Real Madrid, FC Barcelona, Brescia Calcio şi Galatasaray Istanbul.

În cariera sa, Hagi a marcat peste 250 de goluri la nivel de club.

În tricoul reprezentativei României, el a jucat 125 de meciuri şi a înscris 35 de goluri, fiind marcatorul all-time al "tricolorilor", la egalitate cu Adrian Mutu.

Imediat după retragere, Hagi a devenit antrenor al echipei naţionale a României în anul 2001. El a mai antrenat apoi cluburi precum Bursaspor, Galatasaray, Politehnica Timişoara şi Steaua Bucureşti. Din 2014, Hagi se ocupă de Academia sa de Fotbal şi de echipa acesteia, FC Viitorul.

În 2017, gruparea din Ovidiu a câştigat titlul de campioană a României.

loading...

Lasă un comentariu