Gheorghe Duca susţine că este împiedicat să candideze la al treilea mandat la şefia AŞM

Embed:

Academicianul Gheorghe Duca spune că este victima unei campanii de dezinformare, iar cei care o promovează vor să-l împiedice să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al Academiei de Ştiinţe. El a fost învinuit că ar fi înstrăinat şi comercializat ilegal bunuri şi terenuri din patrimoniul instituţiei. Totuşi, actualul şef al AŞM spune că nu se va lăsa intimidat şi că va participa la alegerile care se vor desfăşura mâine

El spune însă că acuzaţiile sunt nefondate şi că este convins că membrii adunării generale a Academiei de Ştiinţe vor lua o decizie corectă. Gheorghe Duca s-a înscris în cursa pentru un nou mandat la cârma AŞM, iar contracandidaţii săi sunt academicienii Valeriu Canţer, Leonid Culiuc şi Valeriu Pasat.
 
"Această campanie a lăsat în umbră şi a pus la îndoială reuşitele comunităţii ştiinţifice, din care fac parte şi eu. Vreau să menţionez că nu am intrat în cursă pentru şefia Academiei din ambiţii personale, am fost înaintat de patru secţii de ştiinţe ale Academiei, din cele şase", a spus Gheorghe Duca.
 
Academicianul Gheorghe Duca pretinde pentru un al treilea mandat la conducerea Academiei de Ştiinţe a Moldovei.
 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu