Gheorghe Duca a intrat în atenţia CNI. Averea preşedintelui Academiei de Ştiinţe va fi verificată

Embed:

Comisia Naţională de Integritate a decis să verifice averea preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, după ce presa a scris că acesta nu ar fi declarat banii pe care i-a obţinut din vânzarea unui imobil. Şi Alianţa Anticorupţie i-a sesizat pe membrii Comisiei de Integritate, susţinând că Duca este implicat, pe alt caz, într-un conflict de interese.

În sesizare se menţionează că Gheorghe Duca a dispus cedarea unui teren al Academiei către Universitatea Academiei de Ştiinţe, condusă de soţia sa, Eugenia Duca. Dacă va fi găsit vinovat de tăinuirea averii, el riscă o amendă de până la 12 000 de lei sau un an de închisoare. Iar pentru conflictul de interese amenda poate fi de până la 6 000 de lei.

Gheorghe Duca nu a fost de găsit pentru a da explicaţii. Tot astăzi, CNI a iniţiat controlul averii judecătorului Curţii Supreme de Justiţie Tatiana Răducan. Magistratul este bănuit că nu ar fi declarat un imobil pe care îl deţine în capitală. Avocatul ei spune însă că Răducanu şi-a declarat toate averile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu