Gheorghe Duca: Moldova a fost premiată pentru realizări remarcabile în domeniul Integrării Europene

Republica Moldova a câştigat un premiu pentru realizări remarcabile în domeniul Integrării Europene. Anunţul a fost făcut de preşedintele Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, Gheorghe Duca. Acesta a efectuat, în perioada 19-21 iunie 2013, o vizită de lucru la Bruxelles.

"La 19 iunie, în incinta Parlamentului European au fost oferite premiile Fondului Internaţional pentru Cooperare şi Parteneriat al Mării Negre şi Mării Caspice. Premiile au fost acordate membrilor Uniunii Europene şi Asociaţiei UE, care au obţinut realizări în dezvoltarea economică, abordarea inovaţională, asigurarea păcii şi dialogului, integrarea europeană, protecţia ecologiei. Republica Moldova a primit premiul pentru realizări remarcabile în domeniul integrării europene. Totodată, în special pentru asocierea ţării noastre la al şaptelea Program Cadru. Moldova este unicul stat din cadrul Parteneriatului Estic care dispune de statutul de ţară asociată la acest program. Premiul constă în faptul că jumătate din cota cotizaţiilor din partea Republicii Moldova la Programul Cadru 7 va fi returnată înapoi sub forma de organizare a unor concursuri", a declarat preşedintele Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, Gheorghe Duca.

Totodată, preşedintele Academiei de Ştiinţe, Gheorghe Duca, susţine că s-au creat condiţiile necesare pentru ca savanţii moldoveni să participe la proiecte internaţionale.

"Moldova a depus în ultimii patru ani 304 de proiecte ştiinţifice la acest program. Multe din ele le-am câştigat. Peste 2000 de cercetători din Moldova participă la PC 7. Este foarte îmbucurător, deoarece arată că am creat condiţiile necesare pentru participarea cetăţenilor noştri. Mai mult, 40% dintre participanţi sunt tineri", a mai spus Gheorghe Duca.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu