Gheorghe Cavcaliuc le cere cetățenilor să îi scrie pe Facebook în privat dacă văd încălcări ale legii din partea polițiștilor

Gheorghe Cavcaliuc îndeamnă cetățenii să nu tolereze cazurile de corupție și să anunțe conducerea Poliției Naționale atunci când polițiștii încearcă să mușamalizeze careva cazuri. De asemenea, Cavcaliuc le-a cerut cetățenilor sa îi scrie pe Facebook în privat dacă văd încălcări ale legii din partea polițiștilor.

Aceasta după ce șeful adjunct al IGP s-a autosesizat în cazul unui copil care a fost lovit de un automobil, iar vinovatul scăpase basma curată.

Astfel, Gheorghe Cavcaliuc a întreprins toate măsurile cuvenite, iar șoferul s-a ales cu o cauză penală și reținut pentru 72 de ore.

De asemenea, a fost pornită și o anchetă în privința polițiștilor vizați.

"Un răspuns la acțiunea realizată - am văzut, m-am autosesizat, am reținut - este lege și legea trebuie respectă de toți!

Ieri, pe facebook am văzut postarea Nicoletei Săndulescu, care scria despre cum verișorul ei a fost lovit de un automobil, iar vinovatul de producerea accidentului după spusele Nicoletei scăpase basma curată.

Desigur că nu tolerez astfel de cazuri și imediat m-am autosesizat. Cel vinovat de producerea accidentului s-a ales cu o cauză penală și a fost deja reținut de organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție din Ștefan-Vodă pentru 72 de ore.

Totodată, a fost pornită și o anchetă de serviciu în privința polițiștilor vizați.

Sunt în drum spre Inspectoratul de poliție Ștefan -Vodă pentru a face o ședință extraordinară cu toți factorii de decizie din această subdiviziune pe marginea acestui caz și alte activități ale poliției.

Astăzi voi merge și îl voi vizita pe Dumitraș, verișorul Nicoletei, ca să îi spun personal că i s-a făcut dreptate, iar atunci când va ieși din spital, vom juca fotbal împreună.

Stimați cetățeni, pe această cale reiterez apelul meu către dumneavoastră, a instituției pe care o reprezint, nu încercați să dați mită, nu tolerați cazurile de corupție și atunci când unii colegi totuși vor încerca să mușamalizeze careva cazuri, vă rog să anunțați conducerea Poliției Naționale, sau organele abilitate.

Iar pe lângă postările de pe facebook, vă rog să-mi scrieți și mie în privat, astfel voi putea acționa promt!

Vă mulțumesc tuturor pentru implicare", a scris Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc pe o rețea de socializare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu