Gheorghe Cavcaliuc face dezvăluiri la Publika TV (VIDEO)

Embed:

Situația în poliția națională este una gravă și s-a înrăutățit puternic în ultimele cinci luni. Dacă actuala tendință negativă se va păstra, când din poliție pleacă mulți oameni, inclusiv din funcții de conducere, în 3-4 luni această instituție poate intra într-un colaps total, iar situația criminogenă din țară va ieși de sub control.

Avertizările au fost făcute de fostul șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, în cadrul emisiunii Zi de Zi de la Publika TV.

“Au fost dați afară din poliție mulți oameni profesioniști, ca răzbunare politică, motiv din care au descurajat polițiștii din întreaga țară. Foarte mulți polițiști au plecat din cauza nedreptății. Acum sunt peste 900 de vacanțe în poliție, inclusiv câteva zeci de funcții de conducere. Sunt zeci de persoane care dețin funcțiile interimare. Șefii din poliție au pierdut autoritatea în ochii subalternilor lor. E o situație care nu s-a mai întâlnit niciodată în poliția moldovenească. Dacă așa tendințe negative se mai păstrează 3-4 luni, poliția poate intra în colaps, nu va mai putea asigura securitatea în țară”, avertizează fostul șef-adjunct al IGP.

Gheorghe Cavcaliuc susține că e nevoie urgent să se intervină, pentru a soluționa problemele din poliție, respectiv, să fie normalizată situația în ce privește ordinea și securitatea publică.
Gheorghe Cavcaliuc a respins informațiile precum că i s-a propus acum să dețină vreo funcție în Ministerul de Interne sau în cadrul Inspectoratului General de Poliție, dar este dispus să se gândească dacă va primi o astfel de ofertă. Acesta a avut doar cuvinte de laudă la adresa noului ministru de Interne, Pavel Voicu, care ar cunoaște bine sistemul și are abilități manageriale bune.

Cavcaliuc a adus critici la adresa actualului șef al IGP, Gheorghe Balan, cumătrul lui Andrei Năstase. Potrivit acestuia, Balan se laudă la presă cu reușitele proiectelor lansate de fosta conducere a MAI.

loading...

Lasă un comentariu