Gheorghe Balan vrea înapoi în sistemul judecătoresc. Cumătrul ministrului de interne a fost restabilit în funcţie

Embed:

Consiliul Superior al Magistraturii l-a restabilit în funcția de judecător pe Gheorghe Balan, cumătrul ministrului de interne, care în prezent ocupă postul de șef interimar al IGP. Decizia vine ca urmare a unei cereri la adresa CSM, depuse anterior de Balan.

Actualul șef interimar al IGP, Gheorghe Balan sancționat în repetate rânduri de CSM, iar în 2018, membrii Colegiului Disciplinar auau cerut ca Balan să fie scos din sistem, pe motiv că se implica deschis în politica și făcea campanie Partidului Platforma DA, condus de cumătrul său Andrei Năstase. Ulterior, acesta a fost demis, printr-un decret semnat de președintele Igor Dodon.

Anterior, Gheorghe Balan a fost sancționat de CSM că a aplicat pedepse prea ușoare, doar sub formă de amendă, unui traficant de droguri şi unui bărbat acuzat de violenţă în familie. Asta deşi potrivit Codului Penal prevede închisoare pentru aceste infracţiuni.

În fruntea IGP, Gheorghe Balan a ajuns după ce a fost numit în funcție de ministrul de interne, Andrei Năstase. După a fost acuzat de cumătrism, Năstase a anunțat că acesta va ocupa doar interimatul, până va fi organizat un concurs. 

Lasă un comentariu