Gheorghe Balan, şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie, recunoaşte că este cumătru Andrei Năstase

Embed:

Gheorghe Balan, şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie, recunoaşte că este cumătru cu ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase. El spune că nu e interesat de o carieră în MAI şi că îşi doreşte să redevină magistrat.

Asta deşi la începutul anului a fost eliberat din funcția de judecător la Judecătoria Chișinău, de către preşedintele ţării, Igor Dodon, din cauza abaterilor disciplinare.

Gheorghe Balan spune că nu vede nicio problemă în faptul că este cumătru cu Andrei Năstase, care l-a făcut şef la IGP, pentru că numirea sa a fost din start una pentru o perioadă determinată. Asta deşi iniţial, noul ministru al Afacerilor Interne, îl prezenta pe Gheorghe Balan drept şef al instituţiei.

"Suntem cumătrii şi lucrul acesta a fost spus şi de dumnealui public, şi eu am recunoscut acest lucru. Venirea mea a avut loc într-o perioada de turbulenţe, în care s-a aflat ministerul de Interne, a fost anunţat concurs pentru aceasta funcţie, eu la acest concurs nu particip, eu nu intenţionez să fac cariera în această instituţie."

Andrei Năstase a fost nevoit să renunţe la numirea lui Gheorghe Bălan în funcţia de şef al IGP, la presiunea mass-media. După ce aceasta numire a fost criticată dur, Năstase a anunţat un concurs public pentru şefia Inspectoratului General de Poliţie. Şase pretendenți au fost admiși la proba scrisă, pe care, dacă o vor trece, vor ajunge la proba interviului.

Este vorba despre Fredolin Lecari, şeful poliţiei de frontieră, Ivan Cebotari, şef al direcţiei de poliţie a autonomiei Găgăuze, Viorel Cernăuţeanu, şef al direcţiei juridice IGP, Dumitru Cebotari, şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Bălţi, Vladimir Negura, şef de direcţie în cadrul IGP şi Lilian Levandovschi, șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului General de Poliţie. Ultimul ar putea fi exclus din cursă deoarece e vizat într-un dosar penal.

Lasă un comentariu