Gheorghe Bălan s-a întâlnit cu şeful Misiunii OSCE. Oficialii au discutat despre procesul de reglementare transnistreană

Vicepremierul Gheorghe Bălan l-a primit astăzi, 12 mai, pe E.S. Ambasadorul Michael Scanlan, şeful Misiunii OSCE în Moldova.

Subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat situaţia actuală în procesul de reglementare transnistreană, acţiunile întreprinse pentru a soluţiona cele mai stringente probleme cu care se confruntă populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului, evoluţiile înregistrate în activitatea grupurilor de lucru sectoriale, priorităţile Chişinăului pentru perioada următoare, precum şi perspectivele pentru avansarea dialogului.

În context, Gheorghe Bălan a reiterat deschiderea autorităţilor moldoveneşti pentru a discuta şi a identifica soluţiile la subiectele actuale de pe agenda negocierilor, menţionând că eforturile trebuie să fie direcţionate în mod primordial spre promovarea unor acţiuni pozitive în raport cu populaţia şi spre asigurarea protecţiei drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor Republicii Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu