Gheorghe Bălan s-a întâlnit cu şeful Misiunii OSCE în Moldova. Despre ce au discutat

Vicepremierul Gheorghe Bălan l-a primit astăzi, 21 martie, pe E.S. Ambasadorul Michael Scanlan, şeful Misiunii OSCE în Moldova.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre situaţia actuală în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, rezultatele obţinute în cadrul grupurilor de lucru sectoriale, activităţile prioritare pentru perioada următoare, precum şi despre perspectivele reluării negocierilor în formatul "5+2". 

În context, Gheorghe Bălan a reiterat deschiderea politică a autorităţilor moldoveneşti pentru dinamizarea şi aprofundarea dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol în vederea soluţionării problemelor cu care se confruntă populaţia de pe cele două maluri ale Nistrului, inclusiv pentru asigurarea condiţiilor necesare bunei funcţionări a şcolilor din regiunea transnistreană cu predare în grafie latină, eliminarea obstacolelor artificiale din calea liberei circulaţii a persoanelor, bunurilor şi serviciilor, deblocarea accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile lor agricole situate după traseul Tiraspol-Râbniţa.

Interlocutorii au abordat şi alte subiecte relevante în contextul procesului de negocieri.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu