Gheorghe Balan, repus în funcţia de judecător

Embed:

Magistratul Gheorghe Balan, demis din funcţie după o sancţiune disciplinară, a fost restabilit. Decretul de repunere în postul de judecător emis de către şeful statului, Igor Dodon, a fost publicat în data de 19 noiembrie în Monitorul Oficial.

Decizia a fost luată la o săptămână după ce partidele politice din partea cărora Balan a candidat la alegerile parlamentare au plecat de la guvernare, iar cumătrul său, Andrei Năstase, nu mai era vicepremier. Solicitat de postul nostru de televiziune, Gheorghe Balan a declarat că profită acum de concediile anuale pe care nu le-a utilizat. El însă nu ştie dacă va reveni în fotoliul de judecător sau va ieşi la pensie, întrucât a atins vârsta.

Gheorghe Balan a fost demis din funcţie în ianuarie curent, în urma unui decret al preşedintelui Igor Dodon. Asta după ce, Balan a fost sancționat în repetate rânduri de Consiliul Superior al Magistraturii.

Iar anul trecut, membrii Colegiului Disciplinar au cerut ca Balan să fie scos din sistem, pe motiv că se implica deschis în politică și făcea campanie electorală pentru PPDA, condus de cumătrul său Andrei Năstase.

 

loading...

Lasă un comentariu