Gheorghe Bălan a efectuat o vizită de lucru în raionul Rezina: "Reintegrarea țării este o prioritate pentru Guvern"

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a efectuat, ieri ,o vizită de lucru în raionul Rezina, unde a purtat discuţii, cu reprezentanţii autorităţilor publice locale şi locuitorii raionului, pe marginea problemelor actuale şi modalităţile de soluţionare a acestora.

Vicepremierul a informat audienţa despre principalele realizări ale executivului în promovarea reformelor structurale lansate în Republica Moldova, subliniind, indexarea pensiilor și plăţilor sociale, stabilizarea tarifelor la resursele energetice, etc.

Dialogul a vizat şi evoluţiile actuale în procesului de negocieri pentru reglementarea dosarului transnistrean. În context, Gheorghe Bălan a reiterat că reintegrarea țării este o prioritate pentru Guvern, precizând, că se întreprind măsuri concrete în atingerea acestui deziderat precum, menţinerea funcţionalităţii tuturor platformelor de dialog existente, restabilirea spaţiilor naţionale unice (juridic, economic, social, vamal etc.) îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi prestarea serviciilor publice pentru locuitorii din regiune.

Printre problemele enunţate de administraţia publică din raionul Rezina au fost: necesitatea îmbunătăţirii infrastructurii locale, modernizării instituţiilor publice, asigurării localităţilor cu sisteme moderne de aprovizionare cu apă potabilă de calitate, ş.a..

În acest sens, Viceprim-ministrul a invitat autorităţile locale să se implice activ în elaborarea proiectelor, care ar putea servi drept bază pentru atragerea investiţiilor în localităţile din Zona de Securitate, dezvoltarea infrastructurii, afacerilor şi crearea locurilor noi de muncă, menţionând, că anual în bugetul de stat sunt prevăzute alocaţii din cadrul Programului activităţilor de reintegrare a ţării, de care pot beneficia autorităţile publice. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu