Ghenadie Cosovan: Războiul hibrid al Rusiei împotriva ţării noastre s-ar putea intensifica

Embed:

Războiul hibrid al Rusiei împotriva ţării noastre s-ar putea intensifica, în contextul atacului asupra navelor ucrainene din strâmtoare Kerci, spune preşedintele Asociaţiei "Credinţă Patriei", Ghenadie Cosovan. El a îndemnat autorităţile să supună unui control sporit spaţiul informaţional, pentru că Moscova ar putea folosi această armă de propagandă.

"Printre cei care au atacat furibund Republica Moldova şi Ucraina se numără şi Fundaţia "Open Dialog" şi preşedinta acesteia, Ludmila Kozlovska. Totodată, ne adresăm către instituţiile de drept să manifeste mai multă vigilenţă şi să informeze opinia publică în legătură cu persoanele, partidele sau ONG-urile camuflate care lucrează direct sau indirect pentru serviciile secrete ruse", a spus Ghenadie Cosovan, preşedintele Asociaţiei "Credinţă Patriei".

Din cauza incidentului din Marea Azov, Rada de la Kiev a decis să introducă regim juridic special în unele regiuni ale Ucrainei, inclusiv în Vinița și Odesa aflate chiar la granița cu țara noastră pe segmentul transnistrean.

Premierul Pavel Filip a dat asigurări că pericole la adresa securității naționale nu există.

Șeful Executivului a mai spus că în punctele de trecere moldo-ucrainene se circulă în regim normal, iar moldovenii care vor să călătorească în Ucraina să manifeste maximă prudență.

Înainte de plecare, cetățenii sunt îndemnați să sune la numărul de telefon 022 259 717, disponibil non-stop, în caz că au nevoie de vreo informaţie.

Pe aceeaşi temă