Gheaţa face VICTIME. Câţi oameni au ajuns la spital în ultimele 24 de ore

Embed:

De la începutul sezonului zece, zilnic, peste 80 de persoane ajung la spital cu diverse traumatisme.

Nervii şi atenţia acestora este pusă la grea încercare pe trotuarele din Capitală care rămân acoperite de gheaţă. Cei mai mulţi dintre ei se aleg cu mâinile şi picioarele în gips şi rămân ţintuiţi la pat luni întregi. 

Acest tânăr a ajuns la spitalul de urgenţă după ce a lunecat şi a căzut chiar la câţiva paşi de locul de muncă. 

"Pe trotuara noastră care este foarte curăţită şi au grijă de ea, am găsit ceva şi am căzut jos. Era foarte grav, pentru că piciorul era întors invers. A venit urgenţa. Şi am ajuns aici, mi-au făcut operaţie, mi-au pus o placă de metal", a spus Vasile Zeliznîi, pacient.

Fractura s-a dovedit a fi una complicată, astfel tânărul va sta imobilizat la pat câteva luni

"După examinarea clinică radiologică pacientul a fost luat în sala de operaţie.  Imobilizarea la pacient va fi de o lună şi jumătate, perioada de recurepare după înlăturarea pansamentului gipsat, o lună şi jumătate",a spus Mihail Birman, ortoped traumatolog .

Potrivit medicilor, în perioada rece a anului cei mai mulţi dintre pacienţi care se adresează cu traumatisme le-au primit în urma căzăturilor pe gheaţă

Petru Cravet, ofițerul de presă de la Spitalul de Urgență menţionat, că pe ultimele 24 de ore, în secţiile de profil au fost internaţi 11 oameni cu traumatisme cranio-cerebrale şi 13 cu diverse fracturi la organele locomotorii.

De la începutul sezonului rece, la spitalul de urgenţă s-au adresat, zilnic în jur de 80 de pacienţi cu diverse traumatisme. Dintre aceştia, 30 la sută au avut nevoie de intervenţie chirurgicală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu