Gesturile te dau de gol! VEZI CE SPUN ACESTEA DESPRE TINE

Mâinile, privirea, braţele, fiecare parte a corpului nostru vorbeşte despre noi fără să conştientizăm acest lucru şi, de multe ori, spune adevărul. Chiar dacă e greu să recunoaştem, gesturile ne dau de gol, dar şi pe cei cu care comunicăm. Psihologii spun că orice mişcare vorbeste despre personalitatea celui care o face. Aşa că ar fi bine să ştim ce semnifică un gest sau altul.

Să interpretezi micile tale gesturi, precum şi pe cele ale celorlalţi este la fel de uşor ca atunci când amesteci zahărul într-o ceaşcă de cafea, potrivit Unica.ro.

Mâinile

Modul în care cel din faţa ta amestecă în cafea îţi poate spune cine este acesta: un timid, un sensibil sau, dimpotrivă, o persoană egoistă:

1. Cu mâna dreaptă, în sensul acelor de ceasornic - este o persoană tandră şi sensibilă la problemele apropiaţilor săi. Poate fi un bun ascultător şi un prieten de nădejde.

2. Cu mâna dreaptă, în sens invers acelor de ceasornic - ai în faţă un individ curios. Pentru a-i atrage atenţia, trebuie să ştii să îl surprinzi. Dacă vrei să obţii ceva de la el, fă-o imediat: mâine va fi prea târziu!

3. Cu mâna stângă, în sensul acelor de ceasornic - ai de-a face cu o persoană foarte sensibilă, chiar un pic visătoare. Poate fi şi un om deosebit de credincios.

5. Cu mâna stângă, în sens invers acelor de ceasornic - chiar dacă îl plictiseşti, te ascultă până la capăt, dar în realitate nu crede nimic din ceea ce spui. E un sceptic fără scăpare.

Degetul mare

În timp ce vorbeşti cu o persoană, urmăreşte felul în care acesta îşi "frământă" mâinile şi degetele. Vei şti ce fel de persoană este chiar dacă îl vezi pentru prima dată în viaţă.

1. Degetul de la mâna dreaptă se sprijină pe cel de la mâna stângă - în faţa ta stă un bun organizator, o persoană raţională, care este capabilă să obţină ceea ce îşi doreşte.

2. Degetul de la mâna stângă se sprijină de cel de la mâna dreaptă - punctul forte al persoanei din faţa ta este creativitatea. Sigur îşi desfăşoară activitatea într-un domeniu care necesită să fii inventiv.

3. Degetele mari se ating doar la extremităţi - ai în faţă un autoritar. Este o persoană care vorbeşte mult, dar este capabilă să se asculte doar pe sine. Nu dă prea multă importanţă celor spuse de interlocutori.

4. Degetele mari sunt ascunse în spatele celorlalte - este un gest specific unui individ infantil. Este un etern adolescent, un pic timid şi, de multe ori, nesigur pe el.

Limbajul sexual al trupului

Oamenii nu au nevoie numai de vorbe pentru a-şi declara atracţia pe care o simt unii pentru alţii. Unele gesturi înseamnă mai mult decât orice cuvânt.

Dacă două persoane se plac, buzele li se întredeschid uşor când se privesc prima dată. Când o femeie se joacă cu părul, e atrasă de bărbatul cu care conversează. De asemenea, se spune că, dacă cineva te place, îşi atinge foarte des bărbia, obrajii şi urechile când vorbeşte cu tine. Când bărbatul o ia pe femeie de braţ sau de umăr, vrea să o protejeze, dar şi să dea celorlalţi bărbaţi un semnal că partenera lui e inabordabilă.

Poziţia picioarelor

Dacă intelocutorul tău încrucişează des picioarele, şi anume de mai mult de 20 de ori în 30 de minute, înseamnă că este o persoană destul de emotivă, uşor impresionabilă.

Piciorul drept încrucişat peste cel stâng, mai ales în cazul unui bărbat, este un semn că persoana respectivă este convinsă de argumentele celui cu care stă de vorbă.

Când, dimpotrivă, cineva ţine piciorul stâng deasupra celui drept, poate însemna două lucruri. În cazul unei femei, este semn că ai în faţa ta o persoană plină de imaginaţie. Dacă vorbim despre un bărbat, atenţie, poţi avea de-a face cu un individ destul de agresiv.

Poziţia braţelor

Dacă interlocutorul tău stă în picioare cu mâinile în şolduri, înseamnă că este atent la ceea ce îi spui, dar dintr-o postură agresivă. Dacă, însă, îşi ţine braţele încrucişate la piept, este semn de neîncredere: nu îl vei convinge niciodată.

Dacă duce mâna la obraz sau îşi mângâie gâtul, înseamnă că se gândeşte la ceea ce i-ai spus şi încearcă să ia o hotărâre legată de acel subiect. Atingerea  nasului sau a ochilor în timp ce vorbeşte este un semnal care, de obicei, indică îndoială, scepticism sau minciună.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu