GESTURILE MICI VALOREAZĂ MULT. În ajunul Sărbătorilor de Paşte, AIPA a adus daruri și fericire copiilor plasaţi în orfelinatul din satul Cupcui

Embed:

Sărbătorile pascale vor fi mai fericite pentru copiii plasaţi în orfelinatul din satul Cupcui, raionul Leova. Angajaţii Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură au pus mână de la mână şi le-au adus diferite cadouri, printre care dulciuri, cozonaci şi fructe. Emoţionaţi, dar şi atât de modeşti, copiii au mărturisit că cel mai mult s-au bucurat de faptul că cineva i-a vizitat.

Copiii s-au adunat în curtea centrului de plasament şi priveau bucuroşi la cadourile care le-au fost aduse.

Ei aşteptau cu nerăbdare, în special, calculatoarele promise de angajaţii AIPA.

"Vom putea face lecţiile mai uşor. "

"Ne împăcăm ca nişte fraţi, ne susţinem unul pe altul."

"Eu m-am bucurat că toţi oamenii aceşti sunt prezenţi aici şi ne susţin pe noi."

Oaspeţii au adus şi un frigider de care era mare nevoie la bucătărie.

"Le mulţimim din suflet că sunt receptivi, nu ştiu cum ne-au ales pe noi, sunt oameni cu suflet mare şi chiar ţinem legătura şi mereu ne întreabă de ce aveţi nevoie, de ce aveţi nevoie ?", a declarat Marina Calab, managerul Centrului de Plasament Cupcui.

"Am stabilit acele necesităţi care sunt în prezent stringente pentru copii şi, respectiv, ne-am axat pe bunuri de strictă necesitate, dar şi bunuri care le-ar fi de folos în procesul didactic", a menționat Nicolae Ciubuc, directorul AIPA.

Iniţiativa angajaţilor de la AIPA a mobilizat şi Asociaţia Producătorilor de Lactate.

"Pe parcursul a două luni de zile vom asigura copiii cu produse lactate autohtone. Lipsesc părinţii alături de ei, dar noi, este cred că cazul să le acordăm căldura aceasta sufletească", a spus Carolina Linte, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Lactate.

În semn de recunoştinţă, copiii au recitat poezii. Ulterior, toţi băieţii împreună cu reprezentanţii de la AIPA au jucat fotbal.

La orfelinatul din localitatea Cupcui sunt 31 de copii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu