Gestul făcut de câţiva sportivi l-a făcut pe vicepreședintele SUA să plece din tribune de la un meci de fotbal

Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, a plecat din tribune de la un meci de fotbal american, după ce mai mulţi jucători au îngenunchiat în timp ce se intona imnul.

Acest gest, o formă de protest faţă de modul în care poliţia tratează minorităţile etnice, a devenit obişnuit în ultimele săptămâni pe stadioanele americane. Dar mulţi spun că jucătorii care îngenunchează în timpul imnului nu respectă simbolurile naţionale, scrie digi24.ro.

Mike Pence a recunoscut că Donald Trump i-a cerut să plece de la meci, tocmai ca să nu aprobe în vreun fel acţiunea de protest a sportivilor pe care însuşi preşedintele a criticat-o puternic.

Dar unul dintre atleţii de pe teren l-a acuzat pe vicepreşedintele american că, prin plecarea sa, a ales să ignore o problemă reală.

"Am un respect profund pentru armată, pentru imn şi pentru drapel, aşa că o să repet la fiecare interviu: este vorba de opresiunea sistematică care s-a răspândit în această ţară de zeci de ani", a spus Eric Reid - jucător protestatar. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu