GESTUL DE LAUDĂ făcut de angajaţii INP de Ziua Internaţională a Faptelor Bune (FOTO)

Mai mulţi poliţişti din nordul ţării au împărţit daruri copiilor de la Centrul de Reabilitare din satul Tîrnova, raionul Donduşeni. Ei le-au dus haine, încălţăminte, rechizite, jucării şi produse alimentare. Picii au avut posibilitatea să participe şi la competiţii sportive organizate de oamenii legii.

Angajaţii INP s-au mobilizat pentru a le aduce zâmbete copiilor de Ziua Internaţională a Faptelor Bune.

Copiii s-au bucurat de darurile primite, dar mai ales de faptul că poliţiştii i-au vizitat şi le-au făcut ziua mai frumoasă: "Este o zi deosebită, este totul foarte frumos, nouă aşa surprize ne plac. Oaspeţii ne aduc încălţăminte, îmbrăcăminte şi dulciuri".

"Suntem bucuroşi şi într-un fel şi mulţumiţi pentru că s-au gândit şi la noi şi sper că mai ales cei mici vor fi mulţumiţi de darurile care le-au adus, la fel şi noi", a precizat o angajată de la Centrul de Reabilitare din satul Tîrnova.

"Pentru copii este o zi foarte interesantă, le-au adus dulciuri. Sunt copii care au nevoie de aceste lucruri şi le este foarte interesant", a menţionat un angajat al INP.

Poliţiştii au organizat mai multe activităţi pentru copii. Cei mari s-au întrecut cu bicicletele.

Ulterior, copiii s-au îmbrăcat cu uniformele poliţiştilor. Alţii nu au ezitat să testeze tehnica inspectorilor de patrulare.

Majoritatea copiilor de la Centrul de Reabilitare provin din familii social-vulnerabile. Ei beneficiază aici de tratament şi fac şi studii. Administraţia instituţiei spune că gestul poliţiştilor este demn de admirat.

"Noi suntem mulţumiţi şi le spunem un mare mulţumesc acelor poliţişti care vin la noi nu prima dată şi intră în contact cu aceşti copii, le organizează diferite jocuri, le aduc diferite cadouri, le aduc o susţinere şi în primul rând le arată care este rolul poliţistului în ziua de astăzi la noi în societate", a declarat Veronica Sprâncenatu, şef-adjunct al Centrului de Reabilitare pentru copii.

La acţiunea de caritate au fost implicaţi ofiţeri de patrulare din întreaga ţară.

"Aceste daruri vin exclusiv de la poliţiştii de patrulare. Jucăriile pe care le-am colectat de acasă, de la copiii noştri, şi am venit cu inima plină şi cu darurile acestea pentru ei", a precizat Uliana Catana, ofiţer de presă INP, Bălţi.

Pentru darurile primite, copiii i-au răsplătit pe oaspeţi cu poezii.

Tot azi, inspectorii de patrulare de la Bălţi au donat sânge, iar cei din sudul ţării au mers cu daruri la un azil de bătrâni.

Ziua Faptelor Bune este organizată pentru al cincilea an consecutiv în Republica Moldova. Peste trei mii de voluntari au participat la acţiuni de caritate în 37 de localități.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu