GEST NOBIL făcut de premierul Noii Zeelande. Fapta ei de ajutor a senzibilizat o lume întreagă

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a confirmat joi că a plătit cumpărăturile unei mame copleşite de probleme, gest care ar trebui să-i sporească popularitatea deja uriaşă ca urmare a reacţiei sale după masacrul la două moschei din Christchurch, informează AFP.

Jacinda Ardern s-a arătat reticentă în a evoca incidentul dezvăluit pe reţelele sociale, cu privire la o mamă cu doi copii care se afla în faţa ei la o casă dintr-un supermarket când şi-a dat seama că nu avea cu ea portofelul. Ardern "a plătit alaltăieri cumpărăturile prietenei mele la supermarket, când prietena şi-a uitat portofelul şi avea cu ea doi copii mici gălăgioşi", a dezvăluit Helen Burness pe Twitter, înainte de a adăuga: "Ca şi cum nu am fi iubit-o (pe Ardern) până acum suficient de mult".

Atunci când a fost întrebată joi de către jurnalişti de ce a sărit în ajutorul femeii, premierul neozeelandez s-a limitat să răspundă: "Pentru că era vorba de o mamă".

Şefa guvernului din Noua Zeelandă, în vârstă de 38 de ani, a născut ea însăşi o fetiţă, Neve, în iunie anul trecut, devenind a doua femeie premier din lume care a născut în timpul mandatului. Câteva luni mai târziu, ea a asistat la Adunarea Generală a ONU de la New York în compania fiicei sale, scrie agerpres.ro.

Jacinda Ardern şi-a atras laude din toate părţile pentru reacţia ei la masacrul din 15 martie, în timpul căruia un adept australian al supremaţiei rasei albe a ucis 50 de credincioşi în două moschei din Christchurch. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu