Gest MARE din partea unui preot. Duce copiii nevoiași la mare. Ei au fost selectați în funcție de rezultatele de la școală

Un preot din Iași duce copiii nevoiași la mare. Dan Damaschin, preot paroh la Biserica „Naşterea Domnului” de la Maternitatea „Cuza-Vodă” din Iaşi, a reuşit, cu ajutorul enoriaşilor şi al sponsorilor, din țară și chiar din afară, să adune fondurile necesare pentru a organiza o excursie la Marea Neagră pentru 120 de copii nevoiaşi.

Minorii provin din familii foarte sărace, iar cei mai mulţi dintre ei văd pentru prima dată marea. Totuși, copiii au fost selectaţi în funcţie de rezultatele de la școală, scrie libertatea.ro.

"Slavă Domnului, totul a ieşit aşa cum ne-am propus, poate chiar mai bine. Pot spune că este cel mai reuşit proiect de anul acesta. Nu ştiu cum să descriu starea lor de bucurie: aproape toţi copiii au văzut acum pentru prima dată marea, plaja, nisipul. Marea era ceva din cărţi sau de la televizor. Am mers cu toţi 120 la plajă, toţi la masă, de trei ori pe zi, ne-am jucat cu toţii. Eu sunt copleşit de emoţie după aceste zile şi le mulţumesc tuturor oamenilor care au donat bani şi au făcut posibilă această tabără”, a precizat preotul Dan Damaschin, pentru sursa citată.

Părintele Dan Damaschin derulează mai multe proiecte pentru familiile nevoiaşe, cu mulţi copii, din comunele judeţului Iaşi.

De exemplu, prin intermediul acestea peste 1.000 de copii primesc lunar, ajutoare de la oameni din ţară impresionaţi de iniţiativa preotului.

Și, cu siguranță, gesturile umanitare ale acestuia nu se vor opri aici.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu