Gest inuman! Un urs rănit într-un accident rutier în Harghita a fost eutanasiat după mai bine de 20 de ore de agonie

Un urs a fost rănit grav într-un accident petrecut în Harghita. Animalul avea labele fracturate și timp de mai bine de 20 de ore a fost lăsat să agonizeze. Veterinarul chemat la fața locului pentru a-l eutanasia a ajuns nu numai cu întârziere, dar și fără substanță tranchilizantă pe care s-o poată folosi pentru a-i curma suferința.

Cazul a bulversat societatea, iar ministrul de Interne a declarat că îl va demite pe prefectul judetului Harghita, Andrei Jean-Adrian, informează Digi24.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de Ministerul de Interne, demiterea prefectului de Harghita are legătură cu modul în care autoritățile județene au gestionat situația ursului lovit de o mașină, între localitățile Praid și Sovata.

Perimetrul pe care se afla ursul a fost păzit de oameni ai legii, ca să se asigure că nu va ataca pe nimeni, deși au constatat că ursul are membrele fracturate. Poliţiştii au chemat un veterinar, însă acesta n-avea tranchilizantul necesar.

Ursul care a fost lăsat să agonizeze aproape o zi pe drum, în Harghita, a fost împușcat de vânători, duminică la prânz. 

"Sunt absolut revoltat, autorităţile locale aveau tot ce trebuia legal astfel încât să îl tranchilizeze, să facă raport privind starea de sănătate, să vadă dacă se mai poate reabilita, recupera.

În cazul ăsta, autorităţile publice locale au pasat responsabilitatea fără să intervină", a declarat la Digi24 ministrul Mediului.

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Harghita, dr. Lado Zsolt, a declarat pentru Agerpres că animalul avea trei picioare facturate şi ar fi fost imposibil să supravieţuiască în pădure.

 

 

loading...

Lasă un comentariu