GEST IMPRESIONANT din partea Franţei: Spitalul raional Ungheni, dotat cu echipament medical modern (GALERIE FOTO)

Chiar în ajunul Zilei naționale a Franței, la Ungheni a sosit cel de-al doilea camion cu echipamente medicale pentru spitalul din localitate. Valoarea ajutoarelor a depășit suma de două mii de euro, scrie timpul.md.

Acestea au fost oferite, grație Asociației "Farmacie Umanitară Internațională" din Anjers, oraș din sudul Franței. De notat că nu este primul ajutor acordat Spitalului Raional Ungheni acordat de această asociație, condusă de Jacques Rollo.

Per total, începând cu anul 2004, în Republica Moldova au fost aduse aproximativ 30 de camioane cu diverse ajutoare, dintre care mai mult de jumătate au ajuns la Ungheni.

Pentru a completa cele două camioane de echipamente medicale, ce au ajuns în vara anului curent la Ungheni, reprezentanții asociației franceze au muncit mai bine de un an, adunând cele necesare din spitalele din regiune.

"Este un gest de solidaritate a poporului francez, dar și o dorință de a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutor atât în Republica Moldova, cât și alte țări. Aici, la dumneavoastră, legătura cu noi o face Asociația "Degețel", în frunte ci Philippe Shaudier. Dânsul e o persoană de încredere, asigură transparența în tot ceea ce face", a declarat pentru "Expresul" Olivier Laurent, asociat, dar și bun prieten a lui Philippe Chaudier. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu