GEST EXTREM AL UNUI DEMNITAR. Ministrul Transporturilor din România a rupt un contract

Embed:

Gest extrem al unui demnitar român. Ministrul Transporturilor de la Bucureşti, Răzvan Cuc, a rupt, la propriu, contractul cu o firmă responsabilă de reparația unui drum naţional.

Incidentul s-a produs după ce oficialul a făcut o inspecţie inopinată pe şantierul de pe DN 73, care leagă oraşele Braşov şi Piteşti, şi unde a găsit doar 20 din cei 190 de muncitori.

”Domnule director Neaga, vă rog frumos să reziliaţi contractul acestei firme neserioase şi ştiţi care sunt următorii paşi pe care trebuie să-i urmaţi”

Potrivit ministrului român al Transporturilor, contractul mai stipula ca pe şantier să fie și 71 de utilaje tehnice. În realitate, însă, aceste prevederi erau respectate doar în timpul controalelor planificate ale autorităţilor.

”Am constatat cu stupoare că în şantier erau 11 utilaje şi doar 20 de muncitori. Acest mod de a se mobiliza, doar când se anunţă vizita ministrului, nu mai poate fi tolerat", a spus RĂZVAN CUC, ministrul Transporturilor din România.

Lucrările de modernizare, în valoare de 60 de milioane de euro, au fost finanțate din fonduri europene şi au început în 2014, deşi contractul fusese semnat cu trei ani înainte. Licitația a fost câștigată de o companie, care s-a obligat să încheie lucrările la sfârşitul anului 2015. Până acum a fost reparat mai puţin de jumătate din drumul care leagă Brașov și Pitești.

În urma rezilierii contractului, firma va primi şi un certificat negativ, care nu îi va mai permite să participe timp de trei ani la licitaţii publice în România sau în alt stat al Uniunii Europene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu