Gest demn de urmat. Membrii corului La La Play Voices au sădit brazi în parcul Dendrariu din Capitală (FOTO)

Embed:

Au cântat și au sădit brazi în loc să-i taie în ajun de Crăciun. Este inițiativa celor 130 de copii și tineri din cadrul proiectului de incluziune socială prin muzică La La Play Voices, care au mers în parcul Dendrariu din Capitală, pentru a planta 30 de coniferi. Ei au vrut să marcheze astfel împlinirea celor 30 de ani de la adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului.

Membrii corului spun că nu este prima oară când sădesc copaci și sunt de părere că asemenea acțiuni ar trebui organizate mai des.

"Cred că cu toții ar trebui să plantăm măcar câte un copac pe an, pentru că în ziua de azi oamenii defrișează copacii, dar nimeni nu-i plantează la loc".

"Astfel noi contribuim la sănătatea planetei noastre și facem ca să avem un aer mai curat".

"Aceștia emană oxigen și este bine pentru mediul nostru".

Pe lângă faptul că au contribuit la înverzirea parcului, tinerii spun că au reușit să se cunoască mai îndeaproape.

"Această zi ne-a învățat mai mult să lucrăm în echipă, pentru că a sădi așa un brad este nevoie de mai multe persoane, ca lucrul să meargă mult mai operativ și mai eficient".

"M-am cunoscut cu multe fete când am sădit copacii și mă simt foarte bine".

Brazii au fost cumpărați din banii obținuți din vânzarea biletelor pentru concertul care va avea loc sâmbătă la Palatul Național Nicolae Sulac. Organizatorii spun că vor urma şi alte acţiuni.

"Să facem chestii bune pentru cei din jur. Copiii să se molipsească de aceasta, noi să ne molipsim. Picătură cu picătură, să facem chestiile acestea, probabil, indirect copiii înțeleg că e important. E o tendință globală pe care cu siguranță trebuie să o urmăm", a afirmat managerul proiectului La La Play Voices, Andriano Marian.

La eveniment a participat ambasadorul Suediei la Chișinău și reprezentanți UNICEF Moldova.

"Ceea ce fac ei este mai mult decât cântec, ei doresc să se implice în inițiative care contează, care sunt cu adevărat importante. Acest lucru îi unește mai mult și le permite să discute mai multe probleme", a comunicat reprezentanta UNICEF Moldova, Desiree Jongsma.

După ce au sădit brazii, membrii corului au făcut şi o repetiţie în aer liber.

loading...

Lasă un comentariu