Gest demn de toată lauda! Bill Gates va dona peste un milion de dolari pentru lupta împotriva malariei

Bill Gates va dona peste un milion de dolari pentru lupta împotriva malariei. Cofondatorul Microsoft a anunţat miercuri că fundaţia sa va investi până în 2023 în total 1,2 miliarde de dolari pentru combaterea malariei, scrie libertatea.ro.

În timpul summitului împotriva malariei de la Londra, miliardarul american a declarat că este "vitală" o mai mare investiţie pentru a urmări prin satelit ţânţarii care provoacă malaria şi eradicarea acestei boli. El spune că banii adunați vor fi folosiți pentru îmbunătățirea imaginilor oferite de sateliţi, deoarece, a spus el, "trebuie să continuăm să inovăm pentru a controla malaria".

"Ţânţarul şi parazitul dezvoltă o rezistenţă la intervenţiile pe care le folosim în combaterea lor. Avem nevoie de supraveghere cu multe detalii geografice", a adăugat Gates.

Pentru prima dată în zece ani, cazurile de malarie nu au scăzut, iar în prezent, şase din zece cazuri de malarie în întreaga lume se detectează în cele 53 de ţări membre ale Commonwealth-ului.

Malaria ucide un copil la fiecare două minute şi 90 % din populaţiile ţărilor din Comunitatea Naţiunilor (Commonwealth) trăiesc în ţări unde această boală face ravagii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu