Gest de solidaritate! Federaţia Naţională de Judo a donat bani familiilor din Ceadîr-Lunga

Embed:

Federația Națională de Judo s-a solidarizat cu familiile din Ceadîr-Lunga, care au suferit în urma ploilor puternice de la începutul săptămânii.

Sportivii au donat 20 de mii de lei din bugetul federației pentru persoanele afectate de inundaţii.

Iar pentru copii au fost colectate mai multe haine, plapume şi jucării.

Judocanii au renunțat la reparația sălii de antrenamente pentru a ajuta copiii sinistraţilor din Ceadîr-Lunga.

Inițiativa aparţine deputatului Corneliu Dudnic.

"La Biroul federației s-a votat pentru ca o parte din banii, alocaţi pentru reparația acestei săli, să fie repartizați pentru copiii care au rămas fără case, fără acoperiș deasupra capului", a spus deputatul. 

 Tinerii judocani au fost receptivi şi au colectat zeci de pachete pentru familiile afectate.

"Copiii toți au decis să aducă de acasă jucării, plapume, perne și diferite necesități pentru cei care au rămas fără acoperiș”, a adăugat președintele Federației de Judo din Moldova, Andrei Golban.

"Am adus jucăriile mele preferate care deja nu mă mai folosesc de ele ca să aibă și ei cu ce să se joace”, a spus un copil.

"Mă închipui în locul lor și m-aș simți foarte rău că n-aș avea nicio jucărie și mi-ar plăcea foarte tare să-mi dăruiască și mie cineva”, a adăugat un băieţel.

Președintele Federației de Judo a îndemnat și alţi sportivi să dea o mână de ajutor.

"Dau provocare Federației de Fotbal, Federației de Tenis, Federației de Lupte în zilele următoare ar fi bine să facă și ei acest gest, pentru că poate este puțin, dar pentru cineva este destul de bine”, a spus Andrei Golban. 

Până acum, acţiunii s-au alăturat și sportivii judocani ai Clubului din Costești, raionul Ialoveni, şi ai şcolii "Oleg Crețul" din Capitală.

Instituţiile vor dona aproximativ șase mii de lei sinistraţilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu