Gerurile năprasnice îi fac fericiţi pe amatorii de pescuit la copcă

Embed:

Gerurile năprasnice îi fac fericiţi pe amatorii de pescuit la copcă. În aceste zile, lacurile sunt punctele de atracţie pentru pescari, care stau în ger şi câte opt ore pentru a prinde un peşte.

Datorită gerurilor puternice, gheaţa atinge 50 de cm grosime faţă de un minim de 10 cm pentru un pescuit la copcă sigur. Potrivit pescarilor, frigul şi ninsorile nu-i sperie.

Un echipament adecvat este esenţial pentru o aflare îndelungată pe gheaţă. În cazul pescarilor sportivi, elementele de bază sunt lenjeria de corp cu termofoare, combinezonul şi bocancii speciali. Preţul echipamentului poate depăşi şi 3.000 de lei. Potrivit pescarilor, sunt acceptate şi cojocul cu pâslele.

Adevăraţii pescari nu vor ignora regulile de securitate. "Când gheaţa începe să crape, trebuie imediat să te culci pe burtă, ca greutatea corpului să fie distribuită pe o suprafaţă cât mai mare. Dacă plasezi mâinile în părţi, poţi să te deplasezi chiar şi pe o gheaţă foarte subţire. Dacă totuşi gheaţa s-a rupt şi picoarele se scufundă, prima reacţie este să încercăm să ne agăţăm cu mâinile de gheaţă", a explicat un pescar.

Pentru un pescuit de succes, pescarul trebuie să facă până la 50 de copci. De regulă, iarna cel mai uşor se prinde babuşca, baboiul şi plătica, mai rar bibanul şi ştiuca.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu