Gerul muşcă de obraz. Cum ne protejăm de frig

Embed:

Frigul nu produce doar degerături sau răceli, ci poate afecta şi pielea. Sfatul specialiştilor este ca, pe timp geros, să nu ieşim din casă fără mănuşi, căciulă, şosete groase şi fular. Totodată, ei recomandă: atât femeile, cât şi bărbaţii ar trebui să recurgă la anumite proceduri de întreţinere şi protecţie a pielii.

Cosmetologii spun că pielea este mult mai vulnerabilă pe timp de iarnă şi recomandă câteva măsuri de protecţie. Ei spun că aceste proceduri sunt indicate şi bărbaţilor.

"Recomand tuturor persoanelor în această perioadă să folosească intens o cremă hidratantă, o cremă grasă, o cremă pe bază de apă în ulei şi nu ulei în apă", menţionează Veronica Vâzdoagă, cometolog.

De aceeaşi îngrijire trebuie să aibă parte şi pielea mâinilor: aplicăm o cremă hidratantă şi facem masaj. Nu toţi îşi permit să meargă la cosmetolog şi aleg să-şi facă măşti acasă.

Pentru a proteja pielea, medicii recomandă să nu ieşim pe ger fără mănuşi, căciuli şi fulare. Dacă vreţi să vă fie cald iarna, alegeţi o căciulă din blană cu clape, care costă circa 450 de lei.

Preţul unei căciuli tricotate în pieţele din Capitală variază între 120 şi 500 de lei. Dacă optaţi pentru o căciulă din blană, va trebui să scoateţi din buzunar de la o mie până la patru mii de lei. Fularul costă în jur de 150 de lei, iar o pereche de manuşi - de la o sută până la 450 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu