GERUL ÎNCEPE DIN DECEMBRIE! Minime de -30 de grade în luna ianuarie

Meteorologii prognozează ger încă din luna decembrie și temperaturi de până la -30 de grade în luna ianuarie.

Vestea bună este că vremea frumoasă din luna octombrie se va regăsi și în noiembrie, spune Dinu Mărăşoiu, meteorolog ANM.

În decembrie, temperatura medie lunară a aerului va avea, în general, valori apropiate de media multianuală. Precipitațiile totale lunare vor fi local excedentare în regiunile centrale, estice și sudestice și apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului, scrie digi24.ro.

"Perioada de căldură din octombrie se prelungește și în noiembrie, în sud, sud-estul țării, când temperatura medie la nivelul țării este de 3,8 grade, aceasta fiind o mediere între zi și noapte. În decembrie începe să apară gerul, tot în partea de nord și nord vestul țării și, în ansamblu, sunt temperaturi ziua până la 9 sau 10 grade, noaptea minus 9. Vor fi și zile mai calde, și zile mai reci. Precipitațiile vor fi în limite normale," precizează meteorologul Dinu Mărășoiu, meteorolog ANM. 

În ianuarie, temperatura medie lunară va avea valori sub media climatologică. Precipitațiile totale lunare vor avea o tendința spre excedent în regiunile centrale și local în cele vestice, iar în restul țării vor putea fi apropiate de mediile multianuale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu