GERUL CUMPLIT ÎNCHIDE tot mai multe şcoli din ţară. Lista raioanelor în care elevii vor sta acasă

Embed:

(UPDATE 12:25) Ministerul Educației vine cu unele precizări privind numărul de instituții de învățământ din țară care și-au sistat activitatea din cauza vremii nefavorabile.

Astfel, din cauza drumurilor înzăpezite și a temperaturilor joase, 99 de instituții de învățământ unde își fac studiile peste 19.290 de elevi din raioanele Râșcani, Glodeni  și Edineț au fost închise. Dintre care 41 de școli din Râșcani și 24 din Glodeni nu vor funcționa timp de o zi, iar 34 de instituții de Edineț nu vor activa timp de două zile.

În raioanele Ștefan Vodă și Hâncești a fost sistată activitatea doar la treapta primară timp de o zi. În total 7.227 de elevi din 29 de școli primare nu au mers astăzi la ore. În timp ce în raioanele Cahul și Cantemir activitatea a fost sistată parțial timp de două zile în 15 instituții, dintre care 11 la Cantemir și patru la Cahul

În restul raioanelor au fost atestate mici probleme tehnice care au dus la micșorarea regimului de activitate în unele școli. Totodată, în 17 raioane, inclusiv municipiile Chișinău și Bălți, instituțiile de învățământ funcționează în regim normal. 

(10:19) Autorităţile locale din mai multe raioane din sudul, dar şi nordul ţării, au decis să prelungească vacanţa elevilor, în condiţiile în care termometrele vor indica și în următoarele zile până la minus 20 de grade. În nordul ţării, şcolile din Edineț, Râșcani și Glodeni au fost închise. 

Ieri, și autoritățile din Hânceşti și Ștefan Vodă au hotărât ca elevii să stea acasă până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo. Iar în raionul Cahul, şcolile şi grădiniţele din cinci sate nu vor funcţiona două zile.

Tot din cauza gerului și a ninsorii, un bărbat de 64 de ani a fost internat cu hipotermie, iar un copil de 12 ani a ajuns de la săniuș la spital, cu un picior fracturat.

În total, aproape 60 de persoane au fost spitalizate în ultimele 24 de ore, din cauza traumatismelor. Potrivit Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, ambulanţele au fost solicitate şi în 70 de cazuri de viroze, dintre care 60 - la copii.

Duminică, la Urgenţă au parvenit în total 800 de apeluri, iar aproape 250 de pacienţi au ajuns pe patul de spital.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu