GERUL A UCIS 60 de oameni, iar vremea rea continuă să facă ravagii în Europa

Embed:

Gerul a făcut până acum 60 de victime în Europa, iar vremea rea continuă să-și facă de cap. În România, urgia albă a reînceput. Meteorologii au emis Cod Portocaliu de ninsori și viscol în cinci județe și Cod Galben în alte zece. Cu vreme extremă se confruntă și ucrainenii, și grecii. 

Sudul și sud-estul României este paralizat din cauza ninsorilor. Două autostrăzi și 20 de drumuri importante au fost închise. În București, s-a așezat un strat gros de zăpadă, iar traficul rutier se desfășoară cu dificultate. În ultimele 24 de ore, peste șapte sute de oameni cu traumatisme au avut nevoie de îngrijiri medicale. Din cauza ninsorii, mai multe localități au rămas fără curent.

Ninsorile continuă să facă victime și în Ucraina. În ultimele 24 de ore, șase oameni au murit, iar 46 au fost răniți în accidente rutiere provocate de condițiile meteo extreme. Iar autoritățile din Odesa au oprit mașinile de mare tonaj și autobuzele la intrarea în oraș din cauza ninsorilor abundente. În 11 raioane, drumurile publice rămân închise.

Iar Grecia luptă în continuare cu gerul de până la minus 18 grade. Pe insula Evia, salvatorii au intervenit cu elicopterul pentru a salva doi oameni rămași blocați. Aici, stratul de zăpadă măsoară aproape doi metri. Cel mai greu le vine celor zece mii de refugiați, care au venit din țări unde temperaturile sunt ridicate și locuiesc acum în corturi.

Situația rămâne complicată și în Bulgaria, unde 117 localități au rămas fără curent, din cauza ninsorii. Meteorologii au însă vești bune. În următoarele zile, gerul va bate în retragere, iar ninsorile vor scădea în intensitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »