Gerul a pus stăpânire pe Capitală. Cum au făcut faţă inspectorii de patrulare, dar şi oamenii străzii

Embed:

Gerul a pus stăpânire pe țară noaptea trecută, minimele ajungând la minus 20 de grade. În Capitală, temperatura aerului a coborât până la minus 15 grade Celsius. Frigul a fost simţit de oamenii străzii, care au asaltat centrul de găzduire, dar și de polițiștii care au patrulat în timpul nopții.

Frigul părtrunzător a fost mai greu de suportat pentru polițiștii de patrulare. Aceștia s-au încălzit cu câte un ceai cald.

"Mai bem câte un ceai fierbinte pentru că este frig. Suntem echipați normal și se poate de activat în regim normal, necătând la gerul de afară", a spus inspectorul de patrulare, Constantin Bolduratu. 

Polițiștii spun că sunt echipați cu tot necesarul pentru a face față situațiilor neprevăzute.

"Șoferii se mai adresează ceva ajutor. Este o plapumă pentru a ajuta cetățenii să se încălzească", a spus inspectorul de patrulare. 

Și studenții din cămine s-au pregătit pentru a înfrunta frigul:

"La geamuri am lipit lipici, la ușa care de ieșit la balcon am pus buretă pentru a opri intrarea frigului în camera noastră."

Iar pentru a fi mai cald în apartamente, administratorii blocurilor au avut grijă să mărească temperatura în calorifere.

"Acum dacă e mai frig afară noi am dat și temperatură ca să fie cald. Din cauza gerurilor suntem nevoiți ca să deschidem de tot și este maxim", a spus administratorul de bloc, Rodica Gangan. 

La Centrul de găzduire din Capitală, oamenii străzii se bucură că se pot adăposti la cald și primi o porție de mâncare.

"Afară este foarte frig, ger și ne bucurăm foarte mult că este aici un adăpost oarecare de care noi suntem mulțumiți foarte mult."

Conducerea Centrului spune că este pregătită pentru a-i primi pe toți doritorii.

"Afară este frig, ger ne aduc oamenii străzii. Suntem pregătiți cu haine groase de iarnă. Avem paltoane, pulovere, pantaloni, scurte. Avem pentru femei, bărbați, suntem pregătiți", a spus infermiera Viorica Golubenco. 

Gerul şi ninsorile nu vor ceda curând.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor ajunge până la -9 grade Celsius ziua și vor coborî până la -19 grade noaptea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu