Germania va investi 10 miliarde euro în rețeaua de Internet până în 2025

Germania intenționează să înființeze un fond cu o valoare de 10 miliarde euro pentru a încuraja investițiile în conexiunile de Internet mai rapide în zonele rurale până în 2025, a anunțat luni Ministerul german al Economiei, scrie agerpres.ro

Oficialii germani sunt îngrijorați de posibilitatea ca firmele germane să devină vulnerabile în fața unor noi competitori din SUA și Asia din cauza întârzierilor în adoptarea ultimelor noutăți din domeniul digital. Cea mai mare economie europeană se bazează foarte mult în materie de exporturi pe întreprinderile mici și mijlocii. În multe cazuri, aceste firme sunt deținute de o singură familie și sunt amplasate în afara marilor centre urbane, în zone unde infrastructura de Internet progresează lent.

Guvernul de la Berlin vrea ca până în 2018 întreaga țară să aibă acces la Internet în bandă largă. În plus, Berlinul vrea să introducă rețele de fibră optică care permit o viteză de un gigabit pe secundă, de 20 de ori mai rapide decât conexiunile broadband clasice.

"Trebuie să construim o rețea de fibră optică cu o capacitate de un gigabit până în 2025, în Germania", se arată în strategia digitală publicată luni de Ministerul german al Economiei.

Pentru a atinge acest obiectiv, Guvernul german va pune la punct un fond de 10 miliarde de euro pentru a încuraja investițiile în conexiunile de Internet mai rapide în zonele rurale. Acest fond ar urma să fie finanțat, parțial, cu veniturile rezultate în urma licitațiilor pentru atribuirea de frecvențe de telefonie mobilă UMTS.

"În plus, vor fi necesare noi instrumente de finanțare", au adăugat reprezentanții Ministerului german al Economiei, lăsând să se înțeleagă că sectorul privat ar trebui să joace un rol important în completarea efortului Guvernului. Aceasta în condițiile în care estimările Guvernului arată că o extindere a conexiunilor de fibră optică la nivelul întregului teritoriu ar costa până la 100 de miliarde de euro.

În replică, Asociația Industriei Germane (BDI) a criticat Guvernul german pentru că acționează prea lent.

"Nu suntem mulțumiți de modul în care se extind rețelele digitale. Țara noastră este departe de o infrastructură digitală ultraperformantă", a declarat președintele BDI, Ulrich Grillo, care a făcut totodată un apel către IMM-uri să profite de avantajele digitalizării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu