Germania va impune tuturor şoferilor care circulă pe autostrăzi să plătească taxe periodice

Autoritățile din Germania au luat o decizie importantă cu autostrăzile, cei care circulă pe acestea fiind nevoiți să plătească o taxă periodică, potrivit romanialibera.ro.

Berlinul și Comisia Europeană au ajuns la un acord pentru introducerea unei taxe pentru autoturismele aflate în tranzit. Valoarea vignetei introduse variază în funcție de nivelul de poluare al mașinii și de perioada pentru care e eliberată.

Şoferii străini vor putea cumpăra abonamente pe termen scurt, de 2,5 euro, pentru 10 zile, nivelul maxim de taxare fiind de 130 de euro pe an. Până acum erau taxate doar autocamioanele naționale și străine, cu o greutate mai are de 7,5 tone.

Nu numai cei ce tranzitează autostrăzile din Germania trebuie să plătească o astfel de taxă. Și șoferii germani vor trebui să cumpere un abonament anual de 130 de euro, dar o parte din sumă va fi compensată printr-o reducere a actualelor taxe pe mașini.

Ministrul german al Transporturilor spune că noua taxă va aduce 500 de milioane anual la buget, iar banii vor fi investiţi în infrastructură.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu