Germania se aşteaptă ca ALEGERILE PARLAMENTARE de la începutul anului 2019 să fie LIBERE și CORECTE

Ieri, 5 septembrie, Ministrul moldovean al afacerilor externe, Tudor Ulianovschi a efectuat o vizită la Ministerul Federal al Afacerilor Externe la Berlin, unde s-a întâlnit cu Ministrul de stat pentru afaceri europene, Michael Roth.

Temele principale ale discuţiilor au fost situaţia politică internă din Republica Moldova şi conflictul din Transnistria. Ministrul german de stat, Roth, a apreciat relaţiile intense cu Moldova în plan politic, economic şi cultural.

Situaţia politică internă actuală din Republica Moldova ar reprezenta însă motive de îngrijorare: "În primul rând anularea rezultatelor alegerilor primarului la Chişinău este foarte problematică. Voinţa alegătorului trebuie neaprărat să fie respectată, statul de drept şi alegerile libere fiind valori supreme. Doar când aceste lucruri sunt garantate, noi şi UE putem continua constructiv colaborarea strânsă, susţinând reformele necesare în acest sens în Republica Moldova", a afirmat Ministrul de stat, Michael Roth.

Dumnealui a accentuat în discuţia cu Ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, că Germania aşteaptă ca alegerile parlamentare de la începutul anului 2019 să fie libere şi corecte, cu participarea observatorilor internaţionali.

În legătură cu legea privind amnistia fiscală adoptată recent, Ministrul de stat, Michael Roth a solicitat guvernului moldovean să ia în sfârşit în serios preocupările partenerilor internaţionali, ale societăţii civile şi să se angajeze pe deplin în combaterea corupţiei şi în edificarea statului de drept.

Ambii politicieni au discutat detaliat de asemenea despre conflictul transnistrean. Ministrul de stat, Michael Roth, a salutat recentele progrese în procesul de negocieri precum şi întâlnirea în format 5+2 care a fost una de succes, fiind organizată pe 29 mai la Roma, sub Preşedinţia italiană a OSCE.

Dumnealui şi-a exprimat speranţa cu privire la alte succese concrete cu un impact pozitiv în primul rând asupra vieţii cotidiene a cetăţenilor din regiune. Ministrul de german stat pentru afaceri europene a salutat numirea domnului Dr. Claus Neukirch în calitate de Şef al Misiuni OSCE în Republica Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu