GERMANIA SE APĂRĂ DE RUSIA. Berlinul întăreşte defensiva în faţa atacurilor

Embed:

Nemţii îşi consolidează capacităţile defensive în faţa „războiului hibrid“ dus de Rusia împotriva soldaţilor germani staţionaţi pe flancul estic al NATO. Despre asta a comunicat Angela Merkel, în timpul unei vizite în Lituania.

Cancelarul a subliniat că în Germania a fost creată o unitate cibernetică specială în rândul forţelor germane. Statele membre NATO au acuzat Rusia că recurge la tehnici de „război hibrid“, de la subversiune până la atacuri cibernetice şi propagandă, pentru a sabota ţările occidentale. De cealaltă parte, Rusia a dezminţit în repetate rânduri că ar fi lansat astfel de atacuri.

Moscova a învinuit NATO de crearea unei curse a înarmării. Anul trecut, Germania a trimis peste 500 de soldaţi în Lituania în cadrul unei misiuni NATO destinate să asigure ţările din Europa de Est membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

La puţin timp după sosirea lor, militarii germani au fost victimele unor false acuzaţii de viol, în timp ce presa a relatat că telefoanele mobile ale militarilor NATO au devenit ţinta atacurilor ruse.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu