Germania: Procurorii cer extrădarea fostului lider catalan Carles Puigdemont

Procurorii germani au decis marţi să solicite unui tribunal regional extrădarea fostului lider catalan Carles Puigdemont către Spania, unde acesta este acuzat de rebeliune în legătură cu demersurile sale de anul trecut privind independenţa Cataloniei, scrie agerpres.ro.

Carles Puigdemont se află în detenţie în oraşul Neumünster din landul Schleswig-Holstein, situat în nordul Germaniei, unde a fost arestat la finalul lunii martie în timp ce se întorcea în Belgia, ţară în care s-a refugiat la sfârşitul lui octombrie 2017.

Procurorul general al landului Schleswig-Holstein a recunoscut validitatea, conform legii germane, a celor două capete de acuzare formulate de Madrid - 'rebeliune' şi 'deturnare de fonduri' -, dar decizia finală va trebui să fie luată de instanţa germană competentă în zilele următoare.

Puigdemont a fost arestat în Germania la 25 martie, în timp ce se întorcea din Finlanda în Belgia, ţară în care s-a refugiat la sfârşitul lui octombrie 2017, anticipând punerea lui sub urmărire penală de către justiţia spaniolă pentru 'rebeliune' şi 'secesiune'.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu