Germania: Olaf Scholz vrea să rămână ministru al finanţelor

Ministrul finanţelor german Olaf Scholz nu ar avea de gând să renunţe la postul său, în pofida intenţiei de a candida la preşedinţia Partidului Social-Democrat SPD, funcţie rămasă vacantă după demisia lui Andrea Nahles în iunie şi pentru care au fost depuse patru candidaturi alternative, scrie agerpres.ro.

Scholz le spusese liderilor interimari ai SPD că şi-ar dori să intre în cursa pentru conducerea partidului de centru-stânga, potrivit Der Spiegel.

Vicecancelar în coaliţia guvernamentală cu blocul conservator al Angelei Merkel, Scholz urmează să candideze pentru funcţia pe care a mai ocupat-o între februarie şi aprilie 2018, după demisia lui Martin Schulz şi până la alegerea lui Nahles.

Decizia este oarecum neaşteptată, întrucât însuşi ministrul de finanţe exclusese în mai multe rânduri posibilitatea de a-şi prezenta candidatura pentru această funcţie.

Reţeaua de ziare RND, citând surse SPD, afirmă că Scholz doreşte să rămână ministru de finanţe. Scholz va concura cu o femeie candidat, copiind modelul de dublu leadership al Verzilor.

Conform media germane, el ar intenţiona să-şi anunţe candidatura la conducerea SPD săptămâna viitoare.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu