Germania: Martin Schulz intenționează să numească un număr egal de femei și bărbați în viitorul Guvern

Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat german (SPD) și rivalul cancelarului Angela Merkel în alegerile legislative din septembrie, intenționează să numească un număr egal de femei și bărbați în viitorul cabinet dacă se va afla la conducerea acestuia, relatează DPA, citat de Agerpres.

Martin Schulz, prezent luni seara la un eveniment organizat pentru a marca Ziua Internațională a Femeii (8 martie), a declarat că SPD are în vedere un "număr egal de femei, un număr egal de bărbați" în noul guvern ce va fi format în urma alegerilor federale prevăzute pentru 24 septembrie în Germania.

El a adăugat că va sugera oricărui potențial partener de coaliție să aibă în vedere aceeași cotă.

Actualul cabinet condus de Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel — în care SPD este partener de coaliție — este format din nouă bărbați și șase femei.

Femeile care se află în prezent în fruntea ministerelor sunt: Johanna Wanka, ministru al educației, Ursula von der Leyen, ministru al apărării, Barbara Hendricks, ministru al mediului, Manuela Schweig, ministru al familiei, Brigitte Zypries, ministru economiei și Andrea Nahles, ministru muncii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu