Germania, în lista ţărilor cu jocuri trucate: "Este o informaţie ŞOCANTĂ!"

Embed:

La o zi după publicarea raportului despre meciurile trucate în Europa, au apărut şi primele reacţii. "Nu sunt cifre oficiale" - a declarat Oliver Bierhoff, managerul Germaniei, ţară care figurează pe lista campionatelor aflate în vizorul Europolului. 

Germania este una dintre principalele ţări care figurează în lista campionatelor unde se joacă meciuri trucate. Oficialii germani spun însă că cifrele prezentate de Europol nu ar trebui să afecteze fotbalul din această ţară.

"La prima vedere, este o informaţie şocantă. Dar am vorbit cu reprezentanţii Federaţiei germane de fotbal şi mi s-a spus că nu sunt cifre oficiale. Eu, ca persoană cu o anumită responsabilitate, aş vrea să comentez doar datele care vor fi anunţate oficial", a declarat Bierhoff.

Alţi oameni din fotbal consideră corupţia cel mai mare pericol pentru ligile nou create.

"A-League australiană este o competiţie nouă. Eu m-aş mira să aflu că şi aici se joacă meciuri trucate. Dar dacă ne uităm la lista ţărilor implicate, nu este exclus că şi în Australia se întâmplă astfel de lucruri", crede fostul internaţional australian Robbie Slater.

În atenţia Europolului au ajuns peste 380 de meciuri din 15 campionate interne, dar şi din Liga Campionilor şi preliminariile Cupei Mondialei. Potrivit raportului, suma banilor pariaţi anul trecut pe evenimente sportive a fost de un trilion de euro, ceea ce reprezintă trei miliarde de euro pe zi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu