Germania are un nou ambasador la Chişinău. Cine este acesta

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a primit astăzi scrisorile de acreditare din partea noului ambasador al Germaniei în țara noastră, Matthias Meyer.

Nicolae Timofti s-a arătat convins că noul ambasador va reuși să contribuie la dezvoltarea relațiilor moldo-germane, la apropierea Moldovei de UE și la identificarea unei soluții pentru problema transnistreană. Șeful statului a apreciat ca fiind semnificativă acreditarea lui Meyer în funcția de ambasador în ajunul vizitei la Chișinău a cancelarului german, Angela Merkel.

Ambasadorul Meyer a declarat, la rândul său, că Republica Moldova este percepută în Germania ca o țară cu perspective clar europene și că ţara sa sprijină eforturile de integrare europeană ale autorităților de la Chișinău.

Diplomatul german și-a exprimat încrederea că, în ceea ce privește conflictul transnistrean, pot fi realizate progrese într-un viitor previzibil. În finalul întrevederii, cei doi interlocutori au stabilit să aibă o nouă întrevedere în timpul apropiat la care să discute în detaliu despre chestiunile aflate pe agenda moldo-germană.

Înainte de a fi numit ambasador la Chişinău, Matthias Meyer a fost diplomat al Germaniei la Tripoli, Taşkent, Khartum și Duşanbe. În perioada mandatului în Libia, Meyer a fost demis pentru că a încălcat regulile Ministerului de Externe de la Berlin, revenind la Tripoli după ce a început revolta împotriva lui Muammar Gaddafi. Iniţial, ambasadorul a negat această vizită, apoi a recunoscut, când a început o anchetă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu