George Soros, dispus să investească un miliard de dolari în educaţie

Embed:

Investiţii de un miliard de dolari în educaţie. Atât este dispus să cheltuie miliardarul american, George Soros, în vârstă de 89 de ani, pentru ca reţeaua de universităţi pe care le deţine să lupte împotriva dictatorilor actuali, a celor în devenire, precum şi cu problema încălzirii globale.

În cadrul unui dineu de la Forumul Economic de la Davos, miliardarul a declarat că popoarele Chinei, Rusiei şi a Statelor Unite sunt conduse de dictatori, în timp ce în alte ţări apar alţi lideri avizi de putere. Soros l-a acuzat şi pe premierul Indiei, Narendra Modi, că promovează naționalismul hindus. Nu l-a scăpat din vizor nici pe liderul de la Casa Albă. Despre Donald Trump, Soros a spus că este un escroc şi un narcisist ordinar, care a provocat supraîncălzirea economiei. Din aceste considerente, miliardarul consideră că noua generaţie merită să studieze în instituţii, care să se opună autoritarismului din lume.

"Consider acest proiect cel mai important şi cel mai durabil din viaţa mea. Aş dori să-l văd realizat cât mai sunt în viaţa. Sper ca oamenii care îmi împărtăşesc viziunea se vor implica pentru a transforma acest proiect în realitate", a comunicat miliardarul american, George Soros.

loading...

Lasă un comentariu