George Simion face apel la preşedintele ţării, Nicolae Timofti: "Vreau să fiu și cetățean al Moldovei"

Liderul platformei unioniste "Acțiunea 2012", George Simion, căruia i s-a interzis la sfârșitul săptămânii să intre pe teritoriul Republicii Moldova, interdicție ce a fost ridicată în cele din urmă, cere cetățenie moldovenească, scrie agerpres.ro.

Activistul a făcut un apel public către președintele Nicolae Timofti în cadrul unei emisiuni televizate.

''Îi solicit președintelui Nicolae Timofti să îmi acorde cetățenia Republicii Moldova pentru că vreau să fiu alături de frații mei. Nu vreau să fiu cineva de la București care să zică cereți Unirea. Noi, în România, o cerem și peste trei sferturi din populație își dorește Unirea. Vreau să fiu și cetățean al Republicii Moldova'', a afirmat George Simion.

''M-am legat foarte mult sentimental de Basarabia și chiar îmi doresc cetățenia Republicii Moldova'', a adăugat liderul platformei 'Acțiunea 2012', subliniind că aceasta este singura modalitate viabilă prin care poate deveni cetățean cu acte în regulă al statului moldovean.

George Simion a fost expulzat în mai 2015 din Republica Moldova și declarat persoană indezirabilă pe teritoriul acestui stat timp de cinci ani, dar interdicția a fost ridicată în luna septembrie a aceluiași an, în urma unei decizii a Curții de Apel din Chișinău.

Vinerea trecută, George Simion, care urma să ajungă la Chișinău pentru a înmâna premiile pentru un concurs de creație, a aflat că are din nou interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

Măsura a fost anulată a doua zi ca urmare a apelurilor publice lansate de mai multe organizații unioniste și de o serie de parlamentari, profesori universitari, avocați și experți.

PUBLIKA.MD aminteşte că în data de 6 februarie, George Simion a primit acceptul de a intra pe teritoriul Republicii Moldova. 

"Cu mari peripeţii" George Simion a revenit "acasă"! Liderul unionist a primit acceptul de a intra pe teritoriul ţării

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu