(VIDEO) George Simion, dezamăgit pentru că nu a putut să intre în Republica Moldova: Maia Sandu a venit la Bucureşti, a făcut poze şi atât

Embed:

Unionistul George Simion nu a putut, din nou, să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta a încercat azi dimineaţa să traverseze frontiera de stat a ţării noastre, dar a fost întors acasă. Simion se arată nemulţumit de faptul că noua guvernare nu i-a scos interdicţia. 

"Fac un apel de mobilizare la toţii fraţii de peste Prut. În maxim o săptămână să ne adunăm la frontieră. Dacă nu, o să stau aici şi o să lupt pentru dreptul meu, o să intru în greva foamei, dacă acest regim mă va priva de reptul meu de a-mi vedea fraţii", a declarat George Simion într-un live pe Facebook. 

Publika.md aminteşte că George Simion a fost reţinut în data de 1 octombrie de angajaţii Biroului pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România. Tot atunci liderul unionist a fost anunţat că a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani.

Anterior, activistul a mai primit de câteva ori interdicția de a intra în țară. La sfârșitul lunii august, lui Simion nu i s-a permis să traverseze frontiera din cauza comportamentului agresiv atunci când a dorit să treacă pe jos frontiera de stat cu mai mulți cetățeni români.

Iar la începutul anului 2015, George Simion a fost declarat persona non-grata.

Cu jumătate de an mai târziu, a fost expulzat și declarat persoană indezirabilă pe teritoriul țării pe o perioadă de cinci ani. În toamna aceluiași an, interdicţia a fost ridicată de către Curtea de Apel Chişinău.
Lasă un comentariu