George Sabra, noul şef al opoziţiei din Siria

Embed:

Opoziţia siriană şi-a ales noul şef al Consiliului Naţional, în urma negocierilor care au avut loc în Qatar. Este vorba despre George Sabra, profesor şi fost activist comunist, care este creştin. Liderul Consiliului a declarat că desemnarea sa în această funcţie demonstrează că opoziţia din Siria, ţară majoritar musulmană, este fidelă valorilor democratice, printre care şi toleranţa.

Sabra a fost ales în funcţie cu 28 de voturi din totalul celor 41 de membri ai noului secretariat general al Consiliului Naţional Sirian. El va trebui să coordoneze acţiunile militanţilor, dar şi să găsească o soluţie pentru criza din Siria.

"Sperăm că în Siria vor fi organizate alegeri democratice, care le vor permite cetăţenilor să-şi exercite dreptul de vot în mod liber. Sper ca acest scrutin va ajuta la crearea unei nou naţiuni siriene, pentru care oamenii au plătit cu preţul a mii de vieţi", a declarat George Sabra. 

Totodată, George Sabra a făcut apel la comunitatea internaţională să livreze arme rebelilor, pentru a putea obţine victoria împotriva regimului lui Bashar al-Assad. De la începutul conflictului din Siria, peste 30.000 de oameni au fost ucişi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu