Georg Lindner va reprezenta Moldova la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci

Embed:

Moldova a devenit paradisul schiorilor europeni. Austriacul Georg Lindner va participa pentru prima dată la Jocurile Olimpice de iarnă după ce ţara noastră i-a oferit această şansă. Înainte de a pleca la Soci, Lindner şi antrenorul acestuia au explicat de ce au renunţat să mai reprezinte Austria şi au ales Moldova.

Georg Lindner este singurul sportiv din lotul olimpic al Moldovei care s-a pregătit de Jocurile de la Soci din bani proprii. Acesta va participa într-o singură probă de schi alpin - Super Slalom Gigant.

"Eu am avut un obiectiv şi mi-am urmat visul. Sunt bucuros că Moldova mi-a oferit această şansă. Nu este vorba doar de posibilitatea de a participa la Olimpiadă, dar şi la Campionatul Mondial, şi la etapele Cupei Mondiale", a spus schiorul.

Şi antrenorul lui Lindner, Hans Frick, a renunţat să mai reprezinte Austria şi a ajuns în delegaţia oficială a Moldovei doar ca să aibă şansa de a fi prezent la Jocurile Olimpice. "Concurenţa în Austria este prea mare. Este greu să prinzi etapele Cupei Mondiale. (...) Acolo sunt în jur de o sută de sportivi care pot ajunge la aceste turnee. Georg a fost mereu la un pas de a prinde lotul, dar era, practic, imposibil să reuşească. Din această cauză am făcut acest pas. Acum are această şansă de a participa la Olimpiadă", a menţionat acesta.

Georg Lindner are 31 de ani şi a obţinut cetăţenia Moldovei în 2009. Olimpiada de la Soci va fi prima din cariera sportivului. La ediţia trecută a Jocurilor Olimpice de iarnă, Moldova a fost reprezentată de alţi doi schiori naturalizaţi, elveţienii Christophe Roux şi Urs Imboden.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu