Geoffrey Kirui şi Edna Kiplagat au câştigat Maratonul de la Boston

Embed:

Reprezentanții Kenyei au dominat, precum era de așteptat, și cea de-a 121-a ediție a Maratonului de la Boston. Geoffrey Kirui a triumfat în cursa masculină, iar Edna Kiplagat s-a impus în cea feminină.

Geoffrey Kirui a parcurs distanţa de 42 de kilometri şi 195 de metri în două ore, 9 minute şi 37 de secunde. Sportivul în vârstă de 24 de ani a câştigat o dispută strânsă cu americanul Galen Rupp, pe care l-a depăşit cu 3 kilometri până la finiş. Podiumul a fost completat de japonezul Suguru Osako.

În cursa feminină, dubla campioană mondială Edna Kiplagat a câștigat în premieră Maratonul de la Boston, fiind cronometrată cu două ore, 21 de minute şi 52 de secunde. Ea a fost urmată de Rose Chelimo din Bahrein și americanca Jordan Hasay. Kiplagat a fost întâmpinată după linia de finiş de copiii săi Carlos şi Wendy.

În acest an organizatorii cursei au luat măsuri sporite de securitate. Pe 15 aprilie 2013, orașul Boston a fost zguduit de un atac terorist ce a avut loc în timpul maratonului. Trei oameni au murit și peste 260 au fost răniți, în urma exploziei a două bombe puse în apropiere de linia de sosire de către frații Țarnaev, cetățeni ai Federației Ruse. 

Unul dintre ei a murit într-un schimb de focuri cu forțele de ordine, iar al doilea a fost condamnat la moarte.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu