Genţi de vacanţă pline cu contrabandă. Ce au găsit vameşii în bagajele unor moldoveni (FOTO)

Embed:

Au plecat în vacanţă, dar au luat prea multe ţigări cu ei. Este vorba despre mai mulţi moldoveni care transportau ilegal 112 620 de ţigarete, dar care au fost deconspiraţi de vameşi.

Primul caz a fost înregistrat la 4 decembrie pe sensul de ieşire din ţară prin postul vamal Leuşeni. Astfel, vameşii au depistat camuflate circa 18 000 de ţigarete în asortiment.

Conducătorul auto, împreună cu soţia şi doi copii plecau în vacanţă în România, fără a declara anumite mărfuri sau bunuri. Mai mult, şoferul a ascuns o parte din ţigarete în trei genţi, pe care dormeau copiii.

Bărbatul s-a ales cu o amendă în valoare de 3 000 lei cu cofiscarea produselor de tutungerie.

Cea de-a doua tentivă de scoatere ilicită a ţigărilor peste frontieră a fost dejucată de vameşii de la Sculeni în comun cu poliţiştii de frontieră.

Astfel, au fost depistate circa 95 000 de ţigarete în asortiment, cu timbre de acciză al Republicii Moldova.

Ţigările erau camuflate sub tapițeria podelei şi în alte locuri special reutilate pentru transportarea frauduloasă a mărfurilor peste frontieră.

De altfel, ca şi în primul caz, conducătorul auto a declarat angajaţilor vamali şi poliţiştilor de frontieră că pleacă la odihnă, în România.

Dacă ar fi vândut ţigările, moldoveanul în vîrstă de 34 de ani urma să obţină un profit de circa 17 mii euroAngajaţii vamali au reţinut mijlocul de transport şi au confiscat ţigările.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu