Gennaro Gattuso, primele declaraţii în calitate de antrenor al formaţiei Napoli

Embed:

Gennaro Gattuso a făcut primele declaraţii în calitate de antrenor al formaţiei Napoli. Tehnicianul de 41 de ani vrea să obţină rezultate mari cu echipa napoletană şi susţine că deja e cu gândul la obiectivul principal, stabilit de conducerea clubului: calificarea în ediţia viitoare a Ligii Campionilor.

"Sincer, e jenant să văd acest club pe locul 7 în clasamentul din Serie A. Ştim că performanţele recente ale echipei nu au fost grozave, dar cred că jucătorii îşi dau seama de asta. Cred că această formaţie are toate capacităţile necesare pentru a se califica în sezonul următor al Ligii Campionilor", a afirmat antrenorul Napoli, Gennaro Gattuso.

Gennaro Gattuso a semnat un contract valabil până la finalul sezonului, cu opţiune de prelungire pe încă un an. "Rino" l-a înlocuit pe banca tehnică la Napoli pe Carlo Ancelotti.

"Păcat că munca lui Ancelotti aici s-a încheiat în acest mod, dar deseori soţul şi soţia divorţează şi rămân în relaţii bune", a spus preşedintele Napoli, Aurelio de Laurentiis.

"Carlo a demonstrat că este ca un tată pentru mine în fotbal. M-a crescut, am jucat peste 400 de meciuri sub comanda lui la AC Milan, aşa că, în momentele dificile, el mereu mă ajuta. Când ceream un sfat, a fost întotdeauna blând cu mine", a menţionat antrenorul Napoli, Gennaro Gattuso.

Gattuso şi-a început cariera de antrenor în 2013 şi de atunci a pregătit formaţiile Palermo şi Pisa din liga secundă, OFI Creta din Superliga Greciei şi AC Milan.

În sezonul curent, Napoli s-a clasat pe locul secund în grupa sa din Liga Campionilor şi s-a calificat în optimile de finală.

În Serie A, gruparea napoletană se află pe locul 7 în clasament după 15 etape disputate. Trupa lui Gattuso este la 8 puncte de locurile care asigură prezenţa în ediţia următoare a Ligii Campionilor.

loading...

Lasă un comentariu